Ендодонтия

Премахване на счупени инструменти

Понякога в хода на ендодонтското лечение е възможно да бъде счупен инструмент в кореновия канал . Сепарирания инструмент блокира канала и не позволява обработката и по нататъшното му цялостно запълване .

Тези случаи до скоро се смятаха за безнадеждни и се налагаше вадене на зъба. Отстраняване на счупения изнструмент е много сложна и отговорна манипулация , която изисква освен апаратура- дентален микроскоп , умения и многo търпение . Осигурявайки проходимост на кореновия канал той може да бъде дезинфекциран и херметично запълнен и запечатан , което позволява запазване на зъба .

Лечение на периодонтит

Периодонтитът е възпаление на тъканите около корена на зъба –ганулом или киста. Лечението му също както и пулпита налага прохождане дезинфекция и акуратно запълване на кк , Целта на лечението е унищожаване на микроорганизмите в к, к . ,които са и причина за заболяването ,  но оздравителният процес на тъканите около корена на зъба изисква повече време и за това лекуваният зъб трябва да се проследи рентгенологично в продължение на поне 2 години, а понякога и повече. За целта на 6 мес. се правят рентгенови снимки.

Обадете ни се 0888 75 3952

Обадете ни се

0888 75 3952

Пишете ни info@drkaradjov.com

Пишете ни

info@drkaradjov.com

Посетете ни гр.Бургас , к-с Зорница , бл. 58